baner
za nas kontakt lab dolomit - proekt
14N sise
10K
Ca,B
N,Ca,Mg
super
     
limon

ЛИМОНФЕРТ

МАКФЕРТ 14N поради добриот однос на макро и микро елементите е идеално ѓубриво за исхрана на лимон, поради што го нарекуваме ЛИМОНФЕРТ.
ЛИМОНФЕРТ може да се користи и за исхрана на портокали, мандарини и др.

Хемиски состав:
Макроелементи: Азот (N) 14%, Фосфор (P2O5) 4%, Калиум (K2O) 7%.
Микроелементи: (Mg, Fe, Ca, Zn, Cu, Mn, Mo, B) во хелатна форма 0.06%.

Употреба:
1. Исхрана преку корен:
- 2 капачиња од оригиналната амбалажа на ЛИМОНФЕРТ во 2 L вода.
Период на исхрана на 15 дена.

2. Прехрана преку лист (фолијарен третман):
- Од почеток на вегетацијата до формирање на плод во големина на орев, по 1 капаче од оригиналната амбалажа на ЛИМОНФЕРТ во 2 L вода.
- Од големина на орев до почеток на берба, по 2 капачиња од оригиналната амбалажа на ЛИМОНФЕРТ во 2 L вода.
Прихраната да се изведува на секои 7 - 10 дена.

Чување: Се чува во оригинална амбалажа на температура над +10 °C.

Рок на ефикасност: Неограничен. 

Содржина: 250 ml.

listol
cvetol
agni
22-21-18
21-21-21
11-10-41
16-8-32+MgO
zito