baner
za nas kontakt lab dolomit - proekt
14N sise
10K
Ca,B
N,Ca,Mg
super
     
limon

АГНИФЕРТ

АГНИФЕРТ е специјално течно ѓубриво за исхрана на декоративните растенија (петунии, висечки сардели и други). АГНИФЕРТ во основа содржи железо и магнезиум во хелатна форма, кои се неопходни за развојот на декоративните растенија.

Состав: Железо (Fe) 0.2%, Магнезиум (Mg) 3.5%.

Физички особини: 
Течност со црвена боја, литарска тежина од 1.2 до 1.3 gr/cm3.

Употреба: 
Декоративните растенија можат да се исхрануваат и прехрануваат на следниот начин:

1. Исхрана преку корен:
- 20 ml од АГНИФЕРТ се ставаат во 1 L вода, или 2 капачиња од оригиналната амбалажа во 1 L  вода, нормално полевање на секои 6 - 7 дена во фаза на развој, во фаза на мирување (зимски период) еднаш месечно.

2. Прехрана преку лист (фолијарен третман):
- 4 до 5 ml  од АГНИФЕРТ во 1 L  вода, или 1 капаче од оригиналната амбалажа во 2 L вода. Прехраната да се врши кога листот доволно ќе се развие на временско растојание од 7 - 10 дена, по можност фолијарниот третман да се врши во вечерните часови.

Чување: Се чува во оригинална амбалажа на температура над +10 °C.

Рок на ефикасност: Неограничен.

Пакување: Пластично шише од 0.25 ml.

 

listol
cvetol
agni
22-21-18
21-21-21
11-10-41
16-8-32+MgO
zito