ЛИМОНФЕРТ

ЛИМОНФЕРТ

60.00 ден

МАКФЕРТ 14N поради добриот однос на макро и микро елементите е
идеално ѓубриво за исхрана на лимон, поради што го
нарекуваме ЛИМОНФЕРТ.

ЛИМОНФЕРТ може да се користи и за исхрана на портокали, мандарини
и др.

Амбалажа 0.25L

Description

Chemical properties :
Макроелементи: Азот (N) 14%, Фосфор (P2O5) 4%, Калиум (K2O) 7%.
Микроелементи: (Mg, Fe, Ca, Zn, Cu, Mn, B) во хелатна форма 0.06%.
Application
1. Исхрана преку корен:
– 2 капачиња од оригиналната амбалажа на ЛИМОНФЕРТ во 2 L вода.
Период на исхрана на 15 дена.
2. Прехрана преку лист (фолијарен третман):
– Од почеток на вегетацијата до формирање на плод во големина на
орев, по 1 капаче од оригиналната амбалажа на ЛИМОНФЕРТ во 2 L
вода.
– Од големина на орев до почеток на берба, по 2 капачиња од
оригиналната амбалажа на ЛИМОНФЕРТ во 2 L вода.
Прихраната да се изведува на секои 7 – 10 дена.
Чување: Се чува во оригинална амбалажа на температура над +10 °C.
Use before date: In its original sealed package, shelf life is indefinite.

 

has been added to your cart:
Checkout